U bent hier

Kwaliteitsindicator Vaccinatiegraad bij Medewerkers

Informatie voor zorgvoorzieningen

In september ging de eerste meting van de vaccinatiegraden in Vlaanderen door. Eind oktober werden de resultaten geactualiseerd. Je kan deze op onze website terugvinden.

Begin december wordt een update van de vaccinatiegraden per voorziening gepland.

Schreef je nog nooit eerder in?   

Schrijf je dan nu hier in voor de update van december (deadline 17 november 2021) en gebruik de datacollectietool om de lijst van je medewerkers actief op 1 november 2021 te bezorgen. Dit doe je ten laatste op 1 december 2021. Klik hier voor meer info en de datacollectietool . 

Al eerder ingeschreven maar je wenst een update op basis van een nieuwe lijst van medewerkers?

Bezorg dan ten laatste de lijst van je medewerkers actief op 1 november 2021 op 1/12/2021. Klik hier voor meer info en de datacollectietool . 

Voor meer informatie kan je mailen naar vaccinatiegraad@vikz.be

Vraag en antwoord update vaccinatiegraden december 2021.

 1. Hoe vul ik de lijst van medewerkers in?
  De datacollectietool, de opname en presentatie van het toelichtingsmoment en bijkomende ondersteunende documenten, zoals de indicatorfiche, de handleiding, meer duiding betreffende gegevensbescherming en een formulier met Q&A zijn via deze link terug te vinden. 
   
 2. Hoe bezorg ik de lijst van medewerkers?
  Enkele dagen na je inschrijving ontvang je een mail van het Agentschap Zorg en Gezondheid met een login en paswoord om toegang te krijgen tot het dataplatform waar je de personeelslijst kan opladen. Check eventueel je spam-folder.
   
 3. Ik heb geen login (meer) om de lijst op te laden op het dataplatform van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid
  Nog niet ingeschreven? Schrijf je dan eerst in via deze link.

      Wel al ingeschreven maar geen toegang (meer)?

      Mail dan naar vaccinatiegraad@vikz.be. Vermeld duidelijk in je mail: 

 • Naam + gemeente van de voorziening
 • Naam en e-mail van de persoon die gegevens zal opladen
 • Reden van aanvraag:
  • wijziging van de verantwoordelijke die de gegevens zal opladen? 
  • Mail niet ontvangen (check je spam!)? 
  • Tijdelijk paswoord gewijzigd maar vergeten?  Je kan zelf een nieuw paswoord aanvragen.  Ga hiervoor naar https://upload.zorg-dataplatform.be/. 
  • Tijdelijk paswoord vervallen? 
  • Andere reden? Specifieer. 
 1. Welke actie moet ik ondernemen voor de update van december?

  Al een rapport ontvangen en een totale vaccinatiegraad van meer dan 95%? 
  Fantastisch! Jullie medewerkers zijn er zich duidelijk van bewust dat vaccinatie niet alleen henzelf maar ook hun kwetsbare patiënten of bewoners beschermt.  Je hoeft geen nieuwe gegevens aan te leveren voor de update in december. 

  Al een rapport ontvangen maar nog geen totale vaccinatiegraad van meer dan 95%? 
  We hopen dat de resultaten in het feedbackrapport je meer inzicht hebben gegeven om gerichte sensibilisering mogelijk te maken.  Misschien heeft het delen van de resultaten motiverend gewerkt voor wie zich nog niet liet vaccineren?  We kijken het graag voor je na.  Je kan, maar hoeft hiervoor geen nieuwe lijst van medewerkers aan te leveren.  De deadline voor het aanleveren van de gegevens is 1/12/2021 (personeelslijst dd 1/11/2021).  Half december ontvang je een geactualiseerd rapport op basis van de laatste versie van de personeelslijst die je ons bezorgde. 

  Wel al ingeschreven voor deelname maar nog geen gegevens kunnen aanleveren? 
  Je hoeft je niet opnieuw in te schrijven.  Je kan gebruik maken van de login gegevens die je bij inschrijving per mail zijn bezorgd. Zie punt 3 op deze pagina voor meer info over wat je kan doen wanneer je de (tijdelijke) login niet kan terugvinden. De deadline voor het aanleveren van de gegevens is  1/12/2021 (lijst medewerkers dd 1/11/2021).  Zo kunnen we je half december een gedetailleerd feedbackrapport bezorgen met de vaccinatiestatus van je medewerkers.  Zie hier voor meer info over het opladen van de gegevens.   

  Nog niet ingeschreven voor deelname aan de vaccinatiegraden? 
  Registreer je dan ten laatste op 17/11/2021 via het inschrijvingsformulier en volg de verdere instructies om de lijst van medewerkers aan te leveren. Je zal na je inschrijving ook een login en wachtwoord ontvangen om toegang te krijgen tot het platform van het Agentschap Zorg en Gezondheid waar je de lijst kan opladen. Half december zal je dan een vaccinatierapport van de medewerkers van je eigen voorziening te ontvangen. 

 2. Hoe worden de gegevens verwerkt?
  Na upload op het beveiligd dataplatform van Zorg & Gezondheid, wordt de lijst door haar, vanuit bestaande bevoegdheden, gekoppeld aan de  beschikbare vaccinatiestatus. De gekoppelde data worden in een rapport op een geaggregeerd niveau terugbezorgd aan het VIKZ, en vervolgens aan de deelnemende voorziening en verantwoordelijke arbeidsgeneeskundige dienst.

 

Internet explorer wordt niet ondersteund

Sorry, uw browser wordt niet meer ondersteund. Gelieve over te schakelen naar een modernere browser, zoals Edge, chrome, firefox etc.